diumenge, 12 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 30-04-05

Bon dia.
Diumenge passat, a Molins de Rei, en el decurs dels actes inicials del Pubillatge, es van fer públics els guardonats per l’Obra del Ballet Popular amb els Premis Dia de la Sardana 2005. Premis que consisteixen en quatre guardons principals, les medalles al mèrit sardanista, al musical, al cívic i a la dansa tradicional, i una sèrie de premis complementaris sobre diversos aspectes de l’activitat sardanista. I, novament, aquest any Sabadell ha tornat a ser punt de referència i, aquesta vegada, amb un premi gros: la Medalla al Mèrit Musical que ha estat concedida a Josep Maria Serracant i Clermont. Segons es va fer públic el jurat ha valorat que Serracant va arribar a la sardana a través de la colla Bell Punteig, que es va interessar per la música de cobla i que va escriure la seva primera sardana als 17 anys. Que la seva música és de qualitat, intimista i per ser escoltada amb l’esperit. Que algunes de les seves sardanes han estat guardonades i que escriu directe al sentiment però sense llicències. I valoren que una de les seves aportacions a la sardana és haver reunit, investigat i recuperat molta música per a cobla fins arribar a fornir un extraordinari arxiu musical que es pot qualificar com el més important del país.
Jo hi afegeixo, a més, la seva decisiva aportació a la fundació i consolidació de la cobla Mediterrània, la seva tasca davant de l’Associació Amics de Josep Maria Bernat, les Beques per a joves instrumentistes, l’Associació Músics per la Cobla amb els qualitatius enregistraments als quals ja vàrem dedicar alguns dels nostres programes i que ja havien merescut l’any passat un dels premis del Dia de la Sardana. Sense oblidar la seva aportació a la Fundació Universal de la Sardana de la qual n’és un dels seus membres fundadors.
Per tot això, amic Josep Maria, pel que ja portes fet, per la tasca que estàs fent i per la que, per a major glòria de la música de i per a cobla seguiràs fent, la meva més sincera enhorabona. Enhorabona que et fa extensiva tot l’equip del programa.
I, a tots vostès, que també tenen la sort d’escoltar la bona música de Josep Maria Serracant, que tinguin un bon cap de setmana.
Lluís Subirana. Director