dilluns, 13 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 01-04-06

Bon dia.
Recordaran que la setmana passada els parlava de la importància que calia donar al concert que es va celebrar a La Faràndula en commemoració del Centenari de la primera entitat sardanista a Sabadell. Doncs bé, tothom que hi va poder assistir va comprovar que les meves recomanacions no eren gratuïtes ni exagerades. El programa seleccionat i presentat pel company Jordi Saura, amb l’assessorament musical de Josep Maria Serracant, la interpretació de la jove pianista Imma Gil, de l’Orfeó de Sabadell i de les cobles Sabadell i Jovenívola, conjuntament amb el descobriment d’algunes obres i autors fins llavors desconeguts, va complaure el nombrós públic que gairebé omplia la platea del teatre deixant-nos a tots la sensació d’haver gaudit d’un acte d’especial qualitat i significació històrica.
També a la nostra ciutat es va viure ahir a la nit un acte de gran relleu organitzat per Sabadell més Música. Em refereixo al sopar d’atorgament del Premi Nacional Agustí Borgunyó al mestre Manuel Oltra. Una destacada representació del nostre Ajuntament, la presència de la senyora Leslie Borgunyó, dels anteriors guardonats: Foment de la Sardana de Banyoles i Joan Lluís Moraleda, de personalitats de la música com Salvador Brotons, Benet Casablancas, Manuel Valdivielso, Mirna Lacambra, representants d’entitats econòmiques i socials com els senyors Peñarroya i Vilaseca, entre molts altres, a més de membres representatius d’unes 40 entitats sabadellenques i d’altres indrets del nord i sud de Catalunya, tots plegats formant part de més de dos-cents assistents que han atès la crida de l’entitat presidida per Josep Vinaròs, entitat que es va consolidant com un referent en la projecció per tot el país de la música per a cobla.
Felicitem-nos, doncs, que a la nostra ciutat hi hagi entitats i persones amb una important capacitat de convocatòria, guanyada a través d’una trajectòria i una feina feta amb passió, sí, però també, amb rigor.
Que tinguin un bon cap de setmana.
Lluís Subirana. Director