dilluns, 13 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 14-10-06

Bon dia.
Ara fa 5 anys, concretament l’1 d’octubre de 2001, els sabadellencs recuperàvem Ràdio Sabadell. Una emissora que havia estat silenciada el 1995, després de 62 anys de continuada presència ciutadana. Gràcies a l’interès municipal, novament podíem sintonitzar un dial que, des de casa nostra mateix, ens posava al corrent del què passava a casa, al país i al món. Des de casa mateix, ens oferia música, entreteniment, debat, cultura, esports, en definitiva, tot allò que la gent d’avui tenim a l’abast del nostre coneixement. Una direcció jove, un equip humà també majoritàriament jove i il·lusionat, nous recursos tècnics, un edifici al centre de la ciutat i, naturalment, un pressupost econòmic per a tirar-ho endavant. La programació, amb una graella de programes que s’apropessin el màxim possible a tots els gustos i sensibilitats. No hi podia faltar el corresponent espai dedicat a la sardana, com havia estat tradició en la desapareguda Ràdio Sabadell EAJ-20. És així, doncs, que el nostre Sardanes a Ràdio Sabadell dels diumenges matí ha iniciat la seva sisena temporada. I per reforçar més la presència de la sardana i la cultura popular en una emissora d’una ciutat referent en aquest segment de la cultura catalana, el setembre de 2004 es posava en marxa el programa dels dissabtes matí Esperit de Festa i que ha iniciat, per tant, la seva tercera temporada en antena.
Ràdio Sabadell té, per llei, una freqüència d’àmbit determinat a una franja de territori. Però les noves tecnologies, concretament mitjançant Internet, possibiliten la seva recepció des de qualsevol indret que hi tingui connexió. I, encara més. Els serveis tècnics de l’emissora estan treballant per que els programes emesos quedin accessibles a la web i es puguin descarregar en qualsevol dia i moment, per facilitar la seva audició sense condicionaments de lloc i d’horari.
Per la nostra part, ens sentim orgullosos de col·laborar en l’èxit d’audiència que està assolint Ràdio Sabadell i desitgem que aquest cinquè aniversari sigui un compromís per seguir millorant i assegurant la presència de la sardana dins dels continguts normals de la programació.
Que tinguin un bon, i llarg, cap de setmana.
Lluís Subirana. Director