dijous, 16 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 01-03-08

Bon dia.
Fa unes setmanes, la Federació Sardanista de Catalunya va presentar a Perpinyà, al Palau dels Reis de Mallorca, l’edició de la Guia d’Aplecs de la Sardana de Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord, que recull la totalitat d’aquestes característiques activitats sardanistes per a aquest any 2008, coordinades per les diferents Agrupacions i Comissions territorials. L’organització de més de 200 aplecs de la sardana que s’han de celebrar aquest any 2008 palesen la vitalitat d’aquesta manifestació.
La capital rossellonesa, que enguany ostenta la capitalitat de la cultura catalana, va acollir els sardanistes d’arreu desplaçats per a festejar l’aparició de la Guia d’Aplecs que, per setè any consecutiu, ha esdevingut una eina útil i imprescindible ja que posa a l’abast dels seguidors dels aplecs les dates i dades més rellevants de cada lloc i celebració. La festa de presentació es va cloure amb un aperitiu servit per gentilesa de l’Ajuntament de Perpinyà.
Aquesta nova Guia d’Aplecs, amb un tiratge de 23.000 exemplars, està sent distribuïda per les entitats organitzadores, entre elles Sabadell Sardanista, afiliades a l’Agrupació d’Aplecs Sardanistes de les Comarques Gironines, la Comissió d’Aplecs Sardanistes de les Comarques Barcelonines, la Coordinadora d’Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes, la Coordinadora d’Aplecs Sardanistes de les Comarques Meridionals de Catalunya, la Federació Sardanista del Rosselló i les entitats sardanistes del Principat d’Andorra.
Hem iniciat, doncs, una nova temporada d’aplecs que, pel que fa al nostre entorn, podrem assistir ja, aquest mes de març, diumenge a Castellar del Vallès, i en setmanes successives, a Cerdanyola del Vallès, Vilassar de Dalt, Sant Boi de Llobregat i El Masnou.
Èxit per a tots els organitzadors i, per a tots vostès, que tinguin un bon cap de setmana.
Lluís Subirana. Director