dimecres, 15 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 13-10-07

Bon dia.
Com havíem anunciat, diumenge passat es va celebrar la Dida del Soci. Els actes van començar amb la missa oficiada per mossèn Sotorra al Santuari de la Salut, amb l’ofrena floral i l’encesa d’un ciri, que van efectuar Carme Folch i Francesc Manaut, presidenta i vicepresident respectivament de l’entitat. Els assistents, que omplíem el Santuari, formàvem una amalgama entre els habituals a la celebració de la missa dominical al Santuari i els que hi anàvem com a sardanistes. Tots, però, amb la màxima atenció, vàrem seguir el ritual que va tenir l’esperat final de la interpretació, a càrrec de la Cobla Sabadell, de l’emblemàtica sardana de Pep Ventura Toc d’oració. Un matí radiant va acompanyar la ballada al bosc, davant el Santuari, amb el protagonisme musical de la Cobla Sabadell. Excursionistes que feien un itinerari pel rodal, assistents a un casament, persones que havien decidit fer una passejada per l’entorn de la Salut, els habituals a la celebració dominical i els sardanistes, van poder gaudir, per molts d’ells de manera inesperada, d’una bona conjunció climàtica-musical acompanyada per un generós refrigeri ben preparat per l’equip directiu i col·laboradors de Sabadell Sardanista.
Després, el centenar de persones que vàrem assistir al dinar a l’Urpí, compartirem molts moments d’emoció i alegria. No hi va faltar l’obsequi habitual acompanyat de la fotografia representativa de l’Aplec de la Sardana 2007, original de Manel Galícia. El retrobament de gent que feia molts anys que no ens veiem, l’ambient cordial i distès, els premis, els reconeixements als socis de 25 i 50 anys d’antiguitat, la Placa al Mèrit Sardanista a Manuel Torrell, i l’inesperat, encara que molt merescut homenatge amb la concessió de la Insígnia d’Or de Sabadell Sardanista a Josep Juval, la persona que més anys ha format part de la junta, van ser moments destacats com ho van posar de manifest amb els seus parlaments Carme Folch i el tinent d’alcalde de presidència i delegat de cultura, Lluís Monge. Com ja també és habitual, la música del Grup Palau va cloure la celebració ben entrada la tarda.
Podríem dir, doncs, que ja tenim un acte més a recordar. Però també cal dir que aquest és un acte que necessita una major participació dels socis i de tots aquells que, sense ser-ho, són habituals a les ballades que organitza, gratuïtament, Sabadell Sardanista. La germanor dels sardanistes no es demostra només ballant, també donant suport a actes socials com aquesta Diada que serveix, a més, per agrair la dedicació i l’esforç a tots aquells que fan possible la gratuïtat i continuïtat de les audicions. Cal tenir-ho present.
Que tinguin un bon cap de setmana.
Lluís Subirana. Director