dimecres, 15 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 05-01-08

Bon dia.
Segurament que molts hem coincidit aquests dies fent una mateixa cosa: canviar el vell calendari del 2007 pel nou del 2008. I segur que molts ens hem fet la mateixa reflexió: com passa el temps...!
Els calendaris, els rellotges, tenen una mesura del temps igual per a tothom. Però no per a tothom el temps viscut té el mateix valor. Viure i estimar amb plenitud consisteix en anar més enllà, en superar mentalment i emocionalment els límits del temps regulat científicament i en saber compartir aquest temps, és a dir la vida, amb les persones i les coses més estimades.
El temps transcorregut està arxivat a la memòria i la celebració d’un nou any és un bon motiu per obrir aquest arxiu i recordar tot allò positiu que hi hem anat guardant: persones, records, imatges, músiques, veus, olors, rialles, fragments de vida que el temps ha anat seleccionant i guardant per a ser retrobats, recuperats, evocats en moments especials.
Moments especials seleccionats mentre el temps va fent la seva via, deixant enrere hores que en determinades ocasions poden ser interminables, o fugisseres, setmanes que poden semblar mesos, i anys que han passat gairebé volant. Pendents sempre del rellotge, sumant i restant el nostre cicle vital mentre al nostre entorn la vida va fent el seu curs impassible als que cada dia hi arriben o se’n van.
Pel nostre programa també passa el temps, avui és el número 150 de l’Esperit de Festa. Aquest és, doncs, el comentari número 150 que els adreço des de la Torre de l’Aigua. Entre aquest i el primer, fet el dia 18 de setembre del 2004, ha passat un període de temps que, segons com es miri, pot semblar molt curt o molt llarg. Si el situo en el conjunt del meu cicle vital és un període relativament curt, però si l’emmarco en el context d’un compromís contret amb l’emissora i amb tots vostès és un cicle que ja té la seva importància. És allò que deia de la mesura del temps: el que jo hi esmerço en escriure’l és molt superior al que vostès hi dediquen per a escoltar-lo.
Aquest és un temps, però, que compartim, setmana a setmana, a ritme de sardana, tot l’equip del programa. I que volem seguir compartint amb tots vostès en aquest 2008 que tot just hem iniciat i que desitgem sigui, per a tots, el millor any de la nostra vida.
Que tinguin un bon cap de setmana.
Lluís Subirana. Director