dimarts, 14 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 13-01-07

Bon dia.
Com ja és costum, des de fa uns quants anys, la darrera ballada de sardanes a la nostra ciutat es va fer el passat 31 de desembre a la Plaça Cambó, del popular barri de Can Feu. Can Feu i la sardana tenen una llarga relació de convivència, que s’ha mantingut gràcies a l’estima per la nostra música i dansa que l’Associació de Veïns de Can Feu ha demostrat des de la seva constitució.
Però a la gent de més edat, la sardana i Can Feu els evoquen aquells mítics aplecs dels anys 20 del segle passat, a l’idíl·lic Pla de l’Amor, sembla ser batejat així per Francesc Armengol i Duran, president de la primera entitat sardanista a Sabadell, la Secció Propagandista de la Sardana del Centre Català, i de la qual n’hem estat celebrant el centenari. En aquest indret, enmig d’un meravellós bosc fet desaparèixer els anys 40, s’hi congregaven milers de persones de Sabadell, Terrassa, Barcelona i altres poblacions de l’entorn, per a celebrar-hi les Festes de Germanor Sardanista, equivalents als aplecs actuals.
Aquesta darrera ballada de l’any a Can Feu ha coincidit amb una notícia molt important per a la nostra ciutat: l’adquisició, per part de l’Ajuntament, del Castell de Can Feu per convertir-lo en un nou equipament públic al servei de tots els ciutadans. Un castell que, conjuntament amb la Torre de l’Aigua, són dos símbols emblemàtics que singularitzen el paisatge patrimonial de Sabadell. L’acord assolit permetrà disposar d’un nou parc de 63.000 metres quadrats on s’hi podran celebrar diversos tipus de manifestacions lúdiques, cíviques i culturals. La recuperació per a la ciutat del castell de Can Feu ha estat un reivindicació permanent de l’Associació de Veïns del barri, amb Antoni Sorolla com un dels seus principals valedors. Felicitats a tots els qui ho han fet possible.
Per la nostra part, des d’Esperit de Festa, fem la següent proposta: que quan s’inauguri el nou equipament, la sardana i Can Feu es tornin a agermanar en forma d’una gran rotllana que envolti el castell, com un símbol d’unió entre passat i present, com a homenatge a uns orígens i com a senyal d’esperança en un futur on, com la recuperació del Castell de Can Feu, tot pot ser possible.
Que tinguin un bon cap de setmana.
Lluís Subirana. Director