dilluns, 13 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 25-03-06

Bon dia.
Aquest cap de setmana tenim dos concerts molt especials. El primer, aquesta nit a La Faràndula amb el concert commemoratiu del Centenari de la sardana a Sabadell, amb l’Orfeó de Sabadell, les cobles Jovenívola i Sabadell, i la jove pianista Imma Gil Trepat. Serà un repàs musical a l’obra creativa de compositors sabadellencs realitzada entre 1906 i 1956, o sigui a la primera meitat d’aquest centenari. Concert sobre el qual ja fa dies que en parlem i que detallarem novament en el decurs d’aquest programa.
El segon concert important se celebrarà demà diumenge a la tarda, al Palau de la Música de Barcelona, organitzat i patrocinat per la Fundació Agrupació Mútua. Es tracta de la vuitena edició de Celebrem la Primavera!, una manera esplèndida d’iniciar aquest nou cicle estacional i de deixar enrere aquest llarg i fred hivern. Un esdeveniment musical molt esperat, que no només omplirà tot l’aforament del Palau sinó que, aquest any, també omplirà les 500 butaques del Petit Palau des d’on es podrà seguir el concert a través d’una gran pantalla de televisió.
A la primera part alternaran les cobles Montgrins i La Principal de la Bisbal que interpretaran sardanes de Joaquim Serra, Vicenç Bou, Marcel Arteaga, Conrad Saló, Francesc Cassú, Josep Gispert i Ricard Viladesau. Iniciarà la segona part la pianista Alba Ventura, que acompanyada pels tenores Josep Gispert i Jordi Carreras, interpretarà la magnífica composició de Manel Camp La meva petita terra. Després, acompanyada per La Principal de la Bisbal interpretarà la Rapsòdia per a piano i cobla de Manuel Oltra, el recentment guardonat amb el Premi Nacional Agustí Borgunyó. Per finalitzar, les dues cobles de conjunt interpretaran obres de Josep Solà, Manuel Saderra i Puigferrer, Fèlix Martínez Comín i Enric Morera.
És molt d’agrair que aquesta prestigiosa institució mutual que presideix el senyor Josep Lluís Vilaseca destini un pressupost rellevant a la propagació de la nostra música i més en uns moments que iniciatives com aquestes són més necessàries que mai. En sentit contrari, cal lamentar que aquest any tampoc la Televisió de Catalunya hi sigui present. Sí que hi seran les càmeres de Comunicàlia, que agrupa unes 60 televisions locals i que l’anirà passant en properes dates. Gaudeixin, doncs, tots els que puguin, d’aquests dos grans concerts i que tinguin un bon cap de setmana.
Lluís Subirana. Director