dijous, 16 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 16-02-08

Bon dia.
Com ja vàrem anunciar en el seu moment, el jurat del Premi Nacional Agustí Borgunyó, va decidir, per acord unànime dels seus membres, concedir aquest premi, en la seva cinquena edició, al compositor i director Salvador Brotons per la seva trajectòria en la creació, direcció i promoció de la música simfònica i de lliure format per a cobla.
Evidentment un premi mot merescut considerant la seva llarga i brillant trajectòria com a director de cobla i compositor que li han valgut el reconeixement de diversos premis. Fins al moment, en el seu catàleg hi figuren cinc sardanes i unes altres cinc obres lliures per a cobla. Brotons també ha fet una important tasca de divulgació de compositors catalans coneguts per la seva obra coblística a través de versions simfòniques de les seves obres que ha interpretat a diferents ciutats d’Europa i Amèrica.
El mestre Brotons és un músic integral que també compta amb una reconeguda obra com a compositor de música de concert, especialment simfònica i també lírica. Algunes de les seves composicions s’han estrenat als Estats Units, país on ha desenvolupat bona part de la seva tasca artística i pedagògica.
Salvador Brotons s’afegeix als anteriorment guardonats amb aquest prestigiós Premi Nacional Agustí Borgunyó: el Foment de la Sardana de Banyoles, els directors i compositors Joan Lluís Moraleda i Manuel Oltra, i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana.
El lliurament del premi Agustí Borgunyó es farà en el decurs d’un sopar que se celebrarà el proper 29 de febrer a l’hotel Urpí. En relació a aquest acte voldria destacar un fet que considero que és un exemple de la visió i la manera de treballar de l’entitat organitzadora Sabadell més Música. Es tracta de la promoció de l’acte, amb notes de premsa i una remarcable campanya publicitària que es pot veure en molts dels indrets de la nostra ciutat i en espais de gran presència de públic.
Un esforç del seu president i de la junta rectora que cal desitjar i esperar que serà recompensat per l’èxit de participació i per la repercussió pública de l’acte.
Que tinguin un bon cap de setmana.
Lluís Subirana. Director