dilluns, 13 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 08-04-06

Bon dia.
La Medalla d’Honor de la Ciutat és una distinció que s’atorga, a petició de les juntes de districte i de la junta de portaveus municipal, a aquelles persones o entitats mereixedores d’aquest reconeixement per la seva tasca desinteressada i rellevant al servei de la ciutat. Si l’any passat el sardanisme sabadellenc era reconegut en la persona i l’obra del recentment traspassat Carles Rovira, aquest any tenim la gran satisfacció de que, novament, una persona singular, amb una tasca sardanista desenvolupada al llarg de la seva vida, hagi estat distingit amb la Medalla d’Honor de Sabadell, per la seva tasca de dedicació i promoció de la sardana. El personatge en qüestió és Pere Soler i Girbau, el Pere de les sardanes, el que ha ensenyat, i ensenya, a ballar i a estimar la sardana a centenars de persones de totes les edats, posseïdor d’un caràcter i d’una exigència de pedra picada, d’aparença un xic sorruda, però que s’emociona sovint quan algun aspecte relacionat amb la sardana li arriba al moll de l’os. Felicitats amic Pere Soler, en nom propi i de tots els qui fem aquest programa. Et mereixes aquest reconeixement. Sigui on sigui, la teva filla Aurora se’n sentirà orgullosa. Com ens en sentim tots els que et coneixem i t’apreciem.
Però aquesta bona notícia es complementa amb la concessió, també, de la Medalla d’Honor a una entitat modèlica per la seva trajectòria de servei al cant coral i a la tradició claveriana. M’estic referint a la Coral Estrella Daurada que enguany celebra el seu 50 aniversari. Als molts amics de la coral, al seu director, l’amic Francesc Olivella, a tots aquells que amb gran il·lusió fan possible la commemoració d’aquest cinquantenari, la meva gratitud i cordial felicitació.
En una societat cada vegada més materialitzada, que posa preu a totes les coses, el treball altruista, desinteressat, i moltes vegades anònim de persones com Pere Soler, o entitats com la Coral Estrella Daurada, es mereixen amb tots els honors aquest reconeixement ciutadà. Que ho gaudeixin amb la satisfacció d’haver vist reconeguda i valorada la seva bona feina. I el desig de que, per a tots vostès, això hagi estat una molt bona notícia. Que tinguin un bon cap de setmana.
Lluís Subirana. Director