dimarts, 14 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 30-06-07

Bon dia.
L’entrada de ple al solstici d’estiu ens porta la festa al carrer, a l’aire lliure, amb tota la seva esplendor. Entre els mesos de juny, juliol, agost i setembre la majoria de poblacions catalanes celebren la seva Festa Major. A la nostra ciutat, amb un cartell d’activitats molt extens i amb actes per a tots el gustos tenim ja en marxa una nova edició del festival 30 Nits, que es va iniciar dimecres passat amb el concert que amb el títol Terra secreta ens va oferir Maria del Mar Bonet en el recinte del Castell de Can Feu. Un festival que tindrà el seu referent dedicat a la cobla i la sardana el dia 19 de juliol, a l’amfiteatre de la Caixa de Sabadell, amb el concert organitzat per Joventuts Musicals de Sabadell i que comptarà amb l’actuació de la cobla Mediterrània amb un selecte repertori dedicat a Joaquim Serra.
Abans, però, avui i demà, la festa, la cobla i la sardana es reuneixen per celebrar la 45 edició de l’Aplec de la Sardana de Sabadell. Iniciat, doncs, el solstici d’estiu amb la Santjoanada i les fogueres, continuem la festa amb la revetlla d’aplec d’avui i l’aplec de demà al Bosc de la Font de Can Rull. Avui, a partir de les set de la tarda, a la plaça Dr. Robert amb les cobles Sabadell i Vila d’Olesa i demà, en sessions de matí i tarda, amb les cobles Jovenívola de Sabadell, Principal del Llobregat i Sant Jordi. En el decurs d’aquest programa ja els donem més detalls sobre aquest esdeveniment sardanista a la nostra ciutat.
Per part meva, insistir una vegada més que un aplec no és, només, un acte reservat als habituals sardanistes. Es tracta, també, d’una festa cultural, cívica, participativa, oberta a tothom. Un aplec de sardanes és, també, una demostració d’amistat, de convivència, de bona música, un exemple de com ballant la dansa o escoltant la música de la sardana centenars de persones es poden reunir en un indret i comportar-se amb una educació i un civisme que, malauradament en els temps que corren, no és habitual en altres llocs i en altres tipus de festa o espectacle. Vinguin a l’aplec i ho comprovaran.
Que tinguin un bon i festiu cap de setmana sardanista.
Lluís Subirana. Director