diumenge, 12 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 29-10-05

Bon dia.
Aquesta setmana han començat les sessions del Congrés Sabadell Ciutat. Unes 300 persones s’hi han inscrit per participar en els diversos àmbits, amb la finalitat de redactar i consensuar un document base per a l’elaboració del que s’ha anomenat Pacte de Ciutat. És evident que una iniciativa d’aquesta magnitud, que pretén establir les bases d’actuació del govern de la ciutat, és complexa i subjecte a les diverses interpretacions que en relació a la seva oportunitat, o al grau d’eficàcia que pugui tenir en el futur, es facin tant a nivell polític com ciutadà. El cert és que el procés està en marxa i que l’opció lliurement acceptada ha estat participar-hi o restar-ne al marge, opcions totes dues ben respectables però que, evidentment, en funció del resultat final, hauran de ser convenientment valorades.
Pel que fa al nostre àmbit, el de la cultura, considerant que aquesta és un dels pilars per aconseguir una ciutat equilibrada i cohesionada, el document base planteja alguns aspectes fonamentals per dinamitzar més la vida cultural de la ciutat, amb una oferta de qualitat, diversa i plural.
En relació més concretament a la cultura popular i tradicional, hi ha dos apunts que ens afecten molt directament. El que diu que cal preservar la cultura popular i tradicional, dotant-la d’elements de difusió i innovació que li permeti ser actual i diversa i alhora respectuosa amb el patrimoni cultural que representa. I un altre que parla de continuar consolidant les entitats culturals de Sabadell enfortint el teixit associatiu, mitjançant programes de formació cívica i associativa i promovent la col·laboració entre elles. En aquest sentit, la constitució fa uns anys de la Federació Sabadell Cultura es va avançar a aquestes propostes i és un exemple a seguir.
Per aconseguir aquests objectius caldrà doncs que les persones inscrites facin les seves aportacions per ratificar o millorar aquestes propostes i que, després, un cop aprovades, l’administració és comprometi a portar-les a bon terme. Esperem que pel bé de la ciutat, és a dir, de tots nosaltres, els que hi participen i els que no, aquest Congrés Sabadell Ciutat tingui l’èxit desitjat.
Que tinguin un bon cap de setmana.
Lluís Subirana. Director