diumenge, 12 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 28-05-05

Bon dia.
Aquesta nit, al Palau de la Música Catalana, de Barcelona, se celebrarà la gran final del certamen musical La Sardana de l’Any que setmanalment els hem anat oferint des de setembre de l’any passat.
Cal recordar que l’edició d’aquest concurs ha estat organitzat per la Federació Sardanista de Catalunya i que, ideat pel radiofonista i escriptor sardanista Jordi Puerto, ja s’havia celebrat en 15 edicions anteriors entre 1972 i 1986.
Una vegada doncs feta la preselecció d’una vuitantena de sardanes, entre les més de dues-centes estrenades l’any passat, s’han anat eliminant entre si fins arribar a les deu finalistes que aquesta nit competiran i que el públic assistent votarà per escollir la que resultarà ser la Sardana de l’Any 2004.
Tot concurs té les seves normes i aquest consistia en la votació a títol individual dels sardanistes per la seva sardana preferida entre les tres de cada eliminatòria. És evident que la decisió individual pot sorgir per iniciativa pròpia o pot ser sol·licitada en interès d’un millor recolzament a una determinada obra o autor. Això, en un concurs d’aquestes característiques, sempre ha estat així i és molt difícil d’evitar i, fins hi tot, de controlar. El cert és que si les deu finalistes han passat la preselecció prèvia i han estat les més votades en les seves respectives eliminatòries alguna cosa deuen tenir.
Recordin que entre aquestes deu finalistes n’hi ha dues d’autors sabadellencs: Per tu, Núria de Joan Jordi Beumala i Joval de Carles Rovira a les quals desitjo la millor de la sort. Per tant, partim amb un 20% de possibilitats d’èxit.
Ha arribat doncs l’hora de la veritat. Aquesta nit sí que el vot serà individual i intransferible. Cada persona votarà per aquella sardana, per aquell autor, que més li hagi agradat d’entre les deu finalistes. I aquesta sardana elegida serà la Sardana de l’Any, la sardana de tots. I si té regust sabadellenc, millor que millor.
Per acabar, agrair sincerament a tots els que, setmana a setmana, ens han fet arribar el seu vot. Ha estat una bona mostra de fidelitat a la sardana i als nostres programes.
Moltes gràcies i que tinguin un bon cap de setmana.
Lluís Subirana. Director