diumenge, 12 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 24-12-05

Bon dia.
És evident que avui toca parlar del Nadal. I, per seguir la tradició, felicitar-nos les festes. Per això, els que fem aquest programa, hem pensat que, si actualment la Missa de Nadal es pot seguir per televisió, el cant del gall pot sonar en estèreo i el Missatge diví ens pot arribar per Internet, nosaltres bé podem fer servir les ones per fer-los arribar la nostra postal virtual amb un text que podria ser aquest:
La història diu que, fa més de dos mil anys, un infant que va néixer sense res, va canviar el món. I només era un infant. Avui, milions d’infants que també neixen sense res no el poden pas canviar. Els poders fàctics i econòmics mundials en són la causa, davant la mirada impassible del fonamentalisme religiós. A resultes de tot això, ja fa temps que el colom de la pau va presentar la seva dimissió irrevocable. I nosaltres, hi podem fer alguna cosa? Pensem-hi també aquest Nadal i actuem en conseqüència. Però, per damunt de tot, no perdem l’esperança.
Però si vostès creuen que tota postal de Nadal ha d’anar acompanyada d’un vers, els n’adjuntem alguns de collita pròpia, com per exemple, aquest:
Parpelleig d’estrelles en la Nit Màgica.
El vent, al lluny, va entonant un cànon.
La Mare, amorosa, acarona l’Infant que plora.
Les llàgrimes del Nen, són com gotes de rosada.
O, si ho prefereixen, aquest altre:
El sol neix cada dia
s’aixeca i creix refent la vida.
La gent neix un sol dia
s’aferra i creix abraçant la vida.
Vida que uneix dia per dia
l’Infant que neix i l’home que estima.
Que aquesta postal virtual que els adrecem a tots vostès, sigui el testimoni dels nostres millors desitjos de pau i felicitat.
Que tinguin un bon cap de setmana i un bon Nadal.
Lluís Subirana. Director