diumenge, 12 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 20-11-04

Bon dia.
La Comissió d’Aplecs Sardanistes de les Comarques Barcelonines va celebrar la seva novena trobada diumenge passat a Sant Quirze de Besora. Aquesta Comissió es va crear l’any 1979 i en va ser un dels promotors i primer president el sabadellenc Jaume Nonell.
Aquest any celebra, doncs, el seu 25 aniversari. La Comissió es va constituir amb 47 organitzacions d’aplecs afiliades. Han passat 25 anys i d’aquests 47 aplecs inicials s’ha passat als 74 actuals, dels quals, 51 van ser presents a l’assemblea. Un dels punts de l’ordre del dia va ser l’aprovació, per commemorar aquest 25 aniversari, de la celebració d’un extraordinari concert amb les cobles Mediterrània, Sant Jordi i Principal del Llobregat, a celebrar al Palau de la Música Catalana, el diumenge 16 de gener a la tarda, amb les entrades reservades a les organitzacions i a un preu simbòlic per tal d’omplir totalment el Palau. Els actes programats al llarg de la jornada a Sant Quirze de Besora, organitzats amb cura i encert pels Amics de la Sardana d’aquesta població del Ripollès, i que es van iniciar amb una missa sardanista, van tenir una molt bona assistència i participació, malgrat el fred i el vent que bufava a l’hora de la ballada del migdia a la plaça. El dinar de germanor va aplegar unes 300 persones i després dels parlaments institucionals i el repartiment de records i distincions, la Cobla Orquestra La Selvatana va interpretar un variat concert que va fer les delícies del públic que omplia del tot el Pavelló d’Esports.
La conclusió a aquest comentari no és altra que confirmar el potencial que representen els aplecs dins l’activitat sardanista en general. Que responsables de 74 aplecs amb les seves diferents circumstàncies i amb sensibles diferències entre ells, tant pel que fa al pressupost com al nombre d’assistents, s’uneixin per defensar els interessos comuns, per enfortir la coordinació i projecció dels seus aplecs, i decideixin ja que les properes trobades se celebraran l’any 2005 a Sant Sadurní d’Anoia i el 2006 a Arenys de Mar, vol dir que no només es treballa pel dia a dia sinó, també, amb previsió de futur.
Felicitar, doncs, a la Comissió d’Aplecs i al seu president, en Pere Clota, i animar-los a seguir treballant perquè no només augmenti el nombre d’aplecs sinó que també en millori la qualitat i la seva promoció i difusió, especialment entre la gent de la pròpia població que moltes vegades es veu superada pels assistents d’altres poblacions. I això és una anomalia que els organitzadors d’aplecs han d’intentar corregir.
Que tinguin un bon cap de setmana.
Lluís Subirana. Director