diumenge, 12 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 19-02-05

Bon dia.
Amb el dinar de germanor celebrat el diumenge passat, l’Orfeó de Sabadell va tancar els actes que en commemoració del seu centenari s’han anat celebrant al llarg de tot l’any 2004. Conferències, reunions, assajos, actuacions, concerts, viatges, exposicions, inauguracions, celebracions i l’edició d’un llibre, han omplert d’activitat aquesta històrica entitat musical sabadellenca presidida per Jesús Fernández.
Cent anys d’activitat ininterrompuda, superant moments molt difícils de la nostra història col·lectiva, són una cosa molt difícil d’assolir i la gent de l’Orfeó de Sabadell, tots els que d’una manera més o menys intensa n’han format part al llarg d’aquest cent anys, ho han aconseguit. Amb compromís, il·lusió i confiança, tres elements imprescindibles per seguir endavant. Compromís per assistir als assajos i concerts, compromís amb l’entitat tant quan les coses van bé com quan no hi van tant; il·lusió per fer bé la feina i gaudir cantant, passar-s’ho bé amb la resta de la gent que comparteix el mateix objectiu, que treballa per la mateixa causa, i confiança en el futur, pensar que tot allò que s’està fent no es fa per ahir, o només per avui, sinó que té projecció cap el futur, encara que sigui el futur més immediat, com pot ser, per exemple, el proper concert.
Aquests conceptes de compromís, il·lusió i confiança que han fet centenari l’Orfeó de Sabadell són vàlids també per a totes aquelles entitats i persones que, com els orfeonistes, dediquen part del seu temps a compartir amb els altres els seus gustos i aficions de manera totalment altruista. I és gràcies a tota aquesta gent que el país, Catalunya, manté viva i arrelada la seva cultura perquè hi ha gent compromesa, que té il·lusió i segueix tenint confiança. I amb això, amb aquests sentiments, no s’hi pot jugar.
Que tinguin un bon cap de setmana.
Lluís Subirana. Director