diumenge, 12 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 16-04-05

Bon dia.
Aquest cap de setmana Palamós posarà fi al seu pubillatge amb una sèrie d’actes molt interessants i en la línia de qualitat que ha demostrat al llarg de l’any des de la seva nominació, o sigui des de l’abril de l’any passat. L’Agrupació Sardanista Costa Brava i l’Ajuntament de Palamós han treballat molt i bé per deixar el llistó dels pubillatges molt amunt. A manera de resum i per citar els actes més significatius d’aquest any del pubillatge recordar l’edició de dos CD dobles amb una cinquantena de sardanes dedicades a Palamós, el concurs de colles, el concurs de redacció sobre la sardana, l’aplec nocturn d’estiu, el concert amb motiu del lliurament dels premis SGAE, el concert de Nadal i l’edició del llibre de Josep Casas Palamós i la sardana que serà presentat demà com un dels actes de cloenda, actes que també comptaran amb les actuacions de l’Esbart Dansaire de Rubí, la Dharma i, naturalment, la sardana com a principal protagonista.
Tota aquesta activitat ha estat ben divulgada per una bona campanya de promoció i difusió que utilitzant les eines que les noves tecnologies proporcionen, com per exemple Internet, s’ha fet arribar no només als informadors sardanistes sinó també, cosa molt important, a la resta de mitjans d’informació catalans.
La setmana que ve el testimoni del pubillatge passarà a mans d’una població propera. Molins de Rei serà investida Ciutat Pubilla de la Sardana. Serà la número 45 des de que l’Obra del Ballet Popular va instaurar aquesta festa i aquest reconeixement l’any 1960.
Els actes s’iniciaran divendres 22 d’abril amb el lliurament de premis del concurs de poesia, amb premi especial per una poesia dedicada a la sardana, i prosseguiran tot el cap de setmana amb l’arribada de la Flama de la Sardana, la inauguració del monument, la lectura de la Lliçó Magistral, la Missa del Sardanista, l’estrena de la sardana del pubillatge, la lectura del Premis Dia de la Sardana i el dinar de germanor, dins d’un programa atapeït de sardanes i espectacles de cultura popular. Seran, sens dubte, unes jornades d’exaltació sardanista que caldrà seguir amb atenció.
Que tinguin un bon cap de setmana.
Lluís Subirana. Director