diumenge, 12 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 01-10-05

Bon dia.
Aquesta setmana, un establiment emblemàtic del passeig tancarà les portes i posarà fi a prop de 70 anys d’endolcir la vida dels sabadellencs. La Confiteria Corominas, fundada l’any 1936 pel matrimoni format per Jaume Corominas i Maria Castellet, ha estat un referent pels bons productes i pel bon servei. Un bon servei aconseguit gràcies a la voluntat familiar de dedicar-se en cos i ànima a tirar endavant el negoci. Un bon servei que ha tingut la cara amable de tot el personal, dels cinc fills, quatre noies i un noi, però en especial les darreres dècades, de les tres germanes: la Rosa Maria, la Pilar i la Montserrat. Veure-les darrera el taulell o sortint de la botiga a complimentar algun encàrrec amb una safata a les mans se’ns ha fet tan familiar que, a ben segur, ho trobarem a faltar. Aturar-se davant l’aparador de Cal Corominas tenia dos avantatges: gaudir dels exquisits dolços que s’hi exposaven i informar-se del dia, lloc, l’hora i la cobla de la propera ballada de sardanes. Sortosament, aquest privilegiat centre d’informació sardanista continuarà tota vegada que les germanes Corominas, grans sardanistes totes elles, un sardanisme heretat dels seus pares, en mantenir-hi vivenda, ens han assegurat que hi continuaran penjant el cartell anunciador.
En reconeixement a la seva professionalitat, al seu bon tracte i amistat, al seu sardanisme, voldria convertir-me per uns moments en pastisser i endolcir aquest comiat amb la interpretació d’una sardana molt especial pels Corominas. Es tracta de Dolça fidelitat una sardana basada en una melodia de la Montserrat que Josep Auferil va traslladar a la partitura tot i renunciant generosament a la seva autoria. Aquesta sardana, amb una lletra escrita per la pròpia Montserrat, estava dedicada al 50 aniversari del casament dels pares i estava prevista la seva estrena en una audició a la nostra ciutat a càrrec de la Principal de la Bisbal, festa que no es va poder celebrar per la mort de la mare poc temps abans.
Sigui doncs aquesta interpretació de la sardana Dolça fidelitat per la cobla que l’havia d’estrenar, el testimoni d’admiració i afecte cap unes persones que han fet de la seva feina i de les seves aficions un exemple a seguir. Rosa Maria, Pilar, Montserrat, gràcies per tot i molta sort i felicitat.
I per a tots vostès també sort i felicitat i un bon cap de setmana.
Lluís Subirana. Director