diumenge, 12 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 19-03-05

Bon dia.
Diumenge a la tarda, al Palau de la Música de Barcelona, la Fundació Agrupació Mútua celebrarà la setena edició del Concert de Primavera, una manera esplèndida d’iniciar aquest nou cicle estacional i de deixar enrere aquest llarg i fred hivern. Es tracta d’un esdeveniment musical molt esperat, especialment pels més dels seus tres-cents mil socis que només en 48 hores han reservat totes les localitats disponibles.
Una de les principals novetats d’aquest any, a més del canvi d’escenari ja que les sis edicions anteriors s’havien fet a l’Auditori, és l’actuació en directe de l’Esbart Dansaire de Rubí que, acompanyat per La Principal del Llobregat, presentarà un seguit de coreografies de gran bellesa per acabar amb el sempre espectacular Ball de Gitanes.
La primera part estarà dedicada a les sardanes que seran interpretades per La Principal de la Bisbal. Destaca la sardana de Josep Serra Una lluita musical amb el lluïment dels solistes de trompeta, tenora, fiscorn, tible i flabiol.
És molt d’agrair que aquesta prestigiosa institució mutual que presideix el senyor Josep Lluís Vilaseca destini un pressupost rellevant a la propagació de la nostra música en una funció que també té finalitats pedagògiques ja que molts dels assistents és molt probable que visitin el Palau per primera vegada o que sigui el seu primer concert amb cobla i esbart.
La nota lamentable la posarà Televisió de Catalunya, la que diuen que és la nostra, que igual com ja va fer l’any passat, és a dir des de que hi ha tripartit i mana l’actual equip dirigit per Joan Majó, no ha volgut retransmetre el concert ni pel Canal 33 ni en diferit. És a dir, un menyspreu total.
Per sort s’ha arribat a un acord amb Comunicàlia, que agrupa unes 60 televisions locals i que l’anirà passant en dates encara a determinar. Ja els tindrem informats.
Que tinguin un bon cap de setmana.
Lluís Subirana. Director