diumenge, 12 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 11-06-05

Bon dia.
Dilluns passat es va presentar a Barcelona el programa d’actes previstos en commemoració del 60è Aniversari de la Colla Sardanista Violetes del Bosc i del 35è de l’Obra Sardanista Violetes del Bosc. Tindrem oportunitat de comentar-ho després personalment amb dos dels seus principals protagonistes, Sebastià Alba i Benet Romero, als quals aprofito per agrair la seva presència avui en el nostre programa.
Voldria però dedicar aquest breu comentari setmanal a fer pública la meva admiració per la trajectòria exemplar de la colla Violetes del Bosc, per l’extraordinària tasca organitzativa de l’Obra Sardanista Violetes del Bosc i per qui n’és emblema i símbol, l’amic Sebastià Alba.
Una trajectòria exemplar com a colla sardanista avalada per la gran quantitat de Campionats de Catalunya assolits però també, i cosa molt important, pel seu exemplar comportament combinant tres elements que al meu entendre han constituït la base dels seus èxits: compromís de participació, sentit de l’exhibició i esperit competitiu. Compromís de participació al llarg de seixanta anys, sentit de l’exhibició amb un estil de ballar elegant i personal i esperit competitiu amb sacrifici, esforç i constant afany de superació. I encara un altre element important vehiculat a través de l’entitat creada fa 35 anys, l’Obra Sardanista Violetes del Bosc, la capacitat d’organització. Tenim doncs quatre elements fonamentals: participació, exhibició, competició i organització que ben aplicats condueixen, forçosament, a l’èxit. Un èxit bàsicament col·lectiu aconseguit per desenes de persones, nois i noies, dones i homes que al llarg de 60 anys hi han dedicat els millors anys de la seva vida. I entre aquestes persones he de citar forçosament, inevitablement, Sebastià Alba. Tota una vida dedicada a les Violetes, a la colla, a l’entitat, en definitiva, tota una vida dedicada a la sardana. Conec Sebastià Alba des de fa molts anys i els puc assegurar que gaudir de la seva amistat ha estat una de les grans aportacions que la sardana a fet a la meva vida.
Que aquest 60è aniversari de la Violetes sigui un exemple a seguir i assoleixi l’èxit que tots el que l’han fet possible es mereixen.
I a tots vostès, que tinguin un bon cap de setmana.
Lluís Subirana. Director