diumenge, 12 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 07-01-06

Bon dia.
En aquest primer comentari de l’any és lògic que expressi, en nom de tots els que fem el programa, els nostres millors desitjos de pau, salut i felicitat per a tots vostès. I agrair-los la seva fidelitat i confiança que és, per a nosaltres, el millor reconeixement i estímul per seguir treballant. Encetem un any 2006 que a la nostra ciutat, sardanísticament parlant, es presenta ple d’activitats, algunes d’elles, molt significatives. Cal tenir present que, a més de la programació habitual de cada any, celebrarem el centenari de la fundació de la primera entitat dedicada al foment de la sardana a la nostra ciutat, la Secció Propagandista de la Sardana del Centre Català. Tot i que, de manera esporàdica, abans del 1906 ja s’havien fet sardanes, especialment durant la Festa Major, es pot considerar que és a partir d’aquest fet que l’activitat sardanista a Sabadell arrenca d’una manera regular i que, amb períodes de més o menys activitat, ha arribat fins avui.
Per a commemorar com es mereix aquesta efemèride, Sabadell Sardanista ha programat una sèrie d’actes extraordinaris a celebrar entre 2006 i 2007 que, després d’haver estat presentats a la Junta Consultiva, seran posats a consideració de la propera Assemblea de Socis a celebrar el 27 de gener.
Exposicions, conferències, concerts, rememoracions històriques, concursos, edició de llibres, inauguracions, completaran l’activitat normal de cada any de les ballades, la Revetlla del Sardanista, el concurs de colles, l’aplec al bosc de Can Rull, la Diada del Soci, el concert de Sant Esteve, etc. Com es pot comprovar, doncs, un any intens, de molta feina per a la junta i els col·laboradors de Sabadell Sardanista. Una feina que tots faran amb il·lusió i eficàcia per demostrar, una vegada més, el potencial sardanista de la nostra ciutat. És d’esperar que aquest esforç es veurà compensat pel bon nivell de participació a tots els actes i la col·laboració, no només moral, de tots els sardanistes i de molts sabadellencs. Per la nostra part, des d’Esperit de Festa i Sardanes a Ràdio Sabadell dedicarem una atenció especial a aquest centenari, rememorant la seva importància històrica, però mirant sempre el present i el futur més immediat.
Que tinguin un bon cap de setmana.
Lluís Subirana. Director