diumenge, 12 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 02-07-05

Bon dia.
El passat va ser un llarg cap de setmana on la festa i la cultura popular van gaudir d’uns magnífics dies d’estiu que van permetre que tots els actes es poguessin celebrar d’acord amb el programa previst. Els components del Grup Mirant al Cel que van anar a recollir la Flama al cim del Canigó explicaven que fins hi tot allà dalt, a gairebé 2.800 metres, hi van trobar un temps esplèndid. Flama que ens van portar fins a Sabadell entrant pel barri de Can Feu i que va arribar a la Plaça del Dr. Robert transportada per un grup de joveníssims nens i nenes membres de les entitats organitzadores. Per cert, a l’arribada de la Flama i a l’encesa del peveter se li hauria de donar més relleu amb alguna breu intervenció que expliqués el simbolisme de l’acte. Havent-hi com hi ha megafonia instal·lada per a l’orquestra això no presenta cap dificultat. Espero que la Federació Sabadell Cultura ho tingui present a la propera Santjoanada. Pel demés la revetlla va ser una festa molt concorreguda on tothom s’ho va passar la mar de bé.
Com també una gran festa va ser l’Aplec de la Sardana, tant el dissabte a la Plaça Dr. Robert com molt especialment tot el diumenge a Bosc de Can Rull. És difícil precisar el nombre d’assistents però si al dinar, per cert molt ben organitzat i de qualitat, entre els que van adquirir tiquet i els que anaven per lliure ja eren prop de 300 persones, tot fa pensar que els assistents a l’aplec al llarg del dia havien de superar ben bé el miler de persones de totes les edats i amb l’assistència significativa de components de les colles infantils i juvenils del Grup Sardanista Mirant al Cel i de l’Esbart Sabadell Dansaire.
També ressaltar la presència del Tinent d’Alcalde de Cultura Joan Manau, de Pere Clota, president de la Comissió d’Aplecs de les Comarques Barcelonines i dels compositors Gil Membrado, Montserrat Pujolar, Xavier Forcada, Joan Lázaro, Tomàs Manyosa, Josep Vinaròs, Heribert Sagalà, Carles Rovira, a més dels que formen part d’alguna de les cobles actuants. Curiosament, entre tanta gent, no hi vaig veure ningú dels que van dient que això de la sardana s’acaba. Però aquest és un tema que deixarem per una altra ocasió.
Que tinguin un bon cap de setmana.
Lluís Subirana. Director