diumenge, 12 d’octubre del 2008

Esperit de Festa 18-12-04

Bon dia.
Demà els sabadellencs tenim una cita. Una cita inajornable amb la solidaritat. Com vostès ja deuen saber diversos col·lectius de la nostra ciutat han organitzat actes a benefici de la Marató de TV3, aquest any dedicada a la lluita contra el càncer. També la gent de la cultura tradicional i popular volem aportar el nostre esforç i col·laboració amb una representació de l’espectacle Sabafolk que sota l’organització de la Federació Sabadell Cultura se celebrarà demà diumenge a les 12 del migdia al passeig Manresa.Sabafolk és un espectacle de cultura tradicional i popular i una mostra de la nostra identitat cultural, de la riquesa folklòrica, les tradicions, els costums més arrelats que configuren unes formes de cultura d’un país amb personalitat pròpia: Catalunya. La música, la dansa, el cant, el foc, els castells, l’imaginari popular, les festes tradicionals, es mostren a l’espectador, que en determinats moments forma part del propi espectacle, seguint un guió prèviament elaborat, a través de l’actuació de més de 250 persones que integren el conjunt d’entitats que formen part de la Federació Sabadell Cultura. Cultura i tradició d’un país que estima el passat, treballa el present i es projecta al futur.
Però els principals protagonistes de la festa demà hem de ser tots els sabadellencs amb la nostra solidaritat, amb la nostra aportació econòmica que serà destinada a investigar noves formes de lluita contra aquesta terrible malaltia que, de lluny o de prop, a tots ens pot haver afectat en alguna ocasió.
Diuen que els sardanistes tenim fama de garrepes i en determinades ocasions potser tenen raó. Demà tenim doncs una bona ocasió de demostrar tot el contrari. De demostrar que l’esperit de germanor i solidaritat del sardanisme sap manifestar-se generosament quan cal. I demà, cal. Demà cal que hi siguem tots i que tots siguem ben generosos. Que fem una gran pinya i que pugem ben amunt l’enxaneta de la nostra solidaritat. Estic segur que així serà.
Que tinguin un bon i solidari cap de setmana.
Lluís Subirana. Director