diumenge, 28 de febrer del 2010

Esperit de Festa 27-02-10

Des d’aquell cap de setmana del 18 i 19 de setembre de l’any 2004, que amb il·lusió iniciàvem una nova etapa de la presència de la sardana i la cultura tradicional i popular a Ràdio Sabadell, s’hauran emès, entre avui i demà, 250 programes d’Esperit de Festa i 250 de Sardanes a Ràdio Sabadell. En total, doncs, 500 programes al llarg d’aquests cinc anys i mig.
Quan s’inicia un projecte, i més en un mitjà públic de comunicació, amb tot el que representa de dedicació i responsabilitat, difícilment pots preveure, per molta voluntat i il·lusió que hi posis, fins a on podràs arribar i fins quan el podràs continuar.
L’obligació de complir amb la feina d’omplir dues hores de ràdio cada setmana, el compromís amb un mateix i amb els que han dipositat en tu la seva confiança, l’atenció i el respecte envers tots aquells que cada setmana estan pendents del què dius i com ho dius, és una experiència molt enriquidora però que difícilment es pot copsar, des de fora, tota la seva complexitat.
Aquesta continuïtat, aquests 500 programes, han estat possibles gràcies al treball en equip: direcció, redacció, locució i tècnics. També gràcies a moltes persones i entitats que ens faciliten informació. I gràcies també als molts oients que ens escolten, en directe o per internet, i que ens animen a seguir endavant amb la nostra tasca informativa i cultural.
Hem intentat, i ho seguirem fent, oferir uns programes amb la sardana com a eix central del guió, però obrint-nos a altres camps de la cultura tradicional i popular, de la literatura, la poesia, de la nostra història. Acompanyant-ho sempre amb les músiques que hem considerat més adients a cada tema escollit. Això ha fet possible que arribéssim a molts oients no estrictament pertanyents a l’àmbit del sardanisme. Hem volgut sumar, no limitar.
Seguirem amb el mateix propòsit. Tenim nous projectes i molta il·lusió per continuar treballant per la sardana, per la cultura, per la ciutat, pel país. Volem seguir sumant, programes i oients, i esperem que, entre tots plegats, ho aconseguim.
En nom propi i de tot l’equip, moltes gràcies.
Lluís Subirana. Director