Amb aquest Esperit de Festa iniciem una nova temporada, la setena, i primer de tot volem agrair-los una vegada més la seva companyia i el suport que ens manifesten i que ens esperona a seguir oferint cada setmana les notícies i la música que el sardanisme genera, sense oblidar tots aquells referents musicals i històrics que han fet de la sardana la Dansa Nacional de Catalunya.
Segurament molts de vostès han pogut seguir sintonitzant Ràdio Sabadell i han gaudit de les seleccions musicals monogràfiques que els dissabtes i diumenges de 10 a 11 del matí els hem anat oferint a través del programa SardaEstiu gràcies a les interessants seleccions musicals que el magnífic i extens arxiu musical de Jordi Saura ens ha permès fer arribar a tots vostès.
En aquest programa recuperem l’esquema habitual amb la introducció d’algun nou espai que esperem mereixi la seva aprovació. Al llarg de la temporada completarem la lectura del poema Canigó, de Jacint Verdaguer, i commemoracions com el centenari del naixement del poeta Joan Maragall i el 125 aniversari de la mort del popular compositor Vicenç Bou, tindran el protagonisme que es mereixen.
Amb Jordi Saura, Cristina Colomé i Guillem Mota, i amb el suport de la direcció de Ràdio Sabadell, seguirem intentant d’oferir el bo i millor que els nostres coneixements i experiència ens permetin, amb especial atenció a l’activitat de tota la cultura tradicional i popular i, especialment, la que generin les entitats sabadellenques.
Com ja els anem recordant, fora de cobertura també es possible escoltar-nos en directe per Internet o be, a partir del dimarts següent, connectant l’adreça radiosabadell.fm/alacarta escoltant un determinat programa o baixant-lo al seu ordinador.
Properament iniciarem una nova edició de La Sardana de l’Any perquè puguin escollir la seva sardana preferida. Els demanem la seva activa participació al concurs per tal de donar-li el màxim relleu possible.
Finalment, i com ja vaig fer l’any passat, comentar algunes dades estadístiques referents a l’activitat sardanista d’aquests mesos de juliol i agost. Segons Infosardana s’han celebrat 57 aplecs, 613 ballades, 46 concerts i 11 concursos que fan un total, en aquests dos mesos, de 730 activitats amb la cobla com a protagonista. Si comparem amb l’any passat, que van ser un total de 927, constatarem que la crisi ha fet disminuir l’activitat aproximadament en un 20%, cosa que ha afectat especialment les ballades que han passat de 807 a 613. Com tots sabem, en aquests dos mesos es concentren un gran nombre de festes majors que inclouen com a una de les seves tradicionals activitats una ballada de sardanes. La retallada de les subvencions d’entitats institucionals, econòmiques i comercials, ha afectat en gran manera el pressupost de la festa i la conseqüent retallada de despeses. Les cobles doncs, en general, s’han vist afectades per aquesta significativa anulació d’audicions de sardanes.
Malgrat tot, en aquest període s’han celebrat actes molt importants, alguns dels quals els explicarem en successius comentaris Des de la Torre de l’Aigua.
Gràcies de nou pel seu suport i confiança i que tinguin un bona i reivindicativa Diada Nacional.
Lluís Subirana. Director
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada