dissabte, 3 d’abril del 2010

Esperit de Festa 03-04-10

La Cobla Contemporània apareix molt sovint als nostres programes per la seva gran activitat i, molt especialment, per la singular i efectiva manera que ha tingut, i té, de singularitzar-se com a cobla i projectar-se més enllà de l’àmbit estricte del sardanisme, amb una oferta diversificada segons el lloc i les circumstàncies de les seves actuacions.
També per les seves accions solidàries i la intel·ligent manera de promocionar-se. Només cal una visita a la seva pàgina web i poder gaudir de la música que ofereixen i la posada al dia de la seva producció i activitat.
Aquesta setmana la Contemporània ha tornat a ser notícia en haver estat la cobla contractada per amenitzar musicalment l’acte de lliurament de la 10a edició dels premis Ràdio Associació atorgats enguany al programa “Eduqueu les criatures” de Catalunya Ràdio i al periodista esportiu Joan Maria Pou de Rac1 amb els premis al millor programa de ràdio i al millor professional. També s’ha premiat amb el guardó “1924” el programa “Afers exteriors” de TV3 dirigit i presentat pel sabadellenc Miquel Calçada i a Rac1 amb el premi d’Innovació pels seus 10 anys. Quant al guardó al millor programa de ràdio local, Ràdio Associació ha destacat “El club de les oportunitats” de Ràdio Bonmatí de Sant Julià de Llor i Bonmatí. També s’han atorgat mencions d’honor a la ILP Televisió Sense Fronteres, Jordi Estadella, Pepa Palau i la Xarxa de Televisions Locals, i entre els millors programes de ràdio local a les emissores veïnes Ràdio Barberà pel programa “Del no pasarán al cara al sol” i Ràdio Mollet per “La edad del pavo”.
A la cerimònia de concessió dels premis, celebrada el dijous 25 de març a l’Auditori AXA, Josep Cuní, Jordi Basté, Manel Fuentes, Albert Om i Josep Ma Bachs, -guanyadors en convocatòries anteriors-, van ser els encarregats de lliurar els guardons corresponents als premiats d’aquesta edició, en un acte que el president dels Premis Ràdio Associació, Jordi Margarit, va qualificar d’especial i singular.
I efectivament, especial i singulars van ser també les aportacions musicals i festives de la Contemporània que va oferir una mostra significativa dels seus darrers espectacles: FILMS i STIUS que es van guanyar el públic assistent amb les seves particulars interpretacions.
Tot plegat una bona festa amb l’engrescadora música de la Contemporània i amb el seu particular i popular Sardaxou que li permet introduir-se en àmbits fins ara molt difícils d’accedir per les cobles tradicionals.
Felicitats als premiats i també a la Contemporània pel seus èxits.
Lluís Subirana. Director