diumenge, 2 de maig del 2010

Esperit de Festa 01-05-10

Després de més de cinc anys en antena, el passat 15 d’abril es va rodar al plató de Ventdelplà el darrer capítol d’aquesta popular sèrie televisiva que emet la Televisió de Catalunya i que finalitzarà el proper mes de juliol. El màxim responsable de l’equip de guionistes, Josep Maria Benet i Jornet, ha manifestat que l’audiència quedarà contenta i emocionada amb el capítol final on hi haurà un mort i un naixement, tot això emmarcat en els actes de la festa major de Ventdelplà, una vila que com vostès saben és la ficció del poble de Breda. Caldrà estar atents a aquest darrer capítol i comprovar si és veritat això que diuen els responsables televisius de que aquestes sèries de televisió són un reflex de la realitat, inspirades en la societat actual. Perquè el que sí és una realitat inqüestionable és que a Breda, repeteixo la població real del fictici Ventdelplà, durant els actes de la festa major segur que s’hi fan sardanes. Per tant seria totalment lògic que, com a un reflex de la realitat, en la ficció de Ventdelplà les sardanes hi fessin acte de presència encara que hagi calgut esperar cinc anys i al darrer capítol de la sèrie.
Ja no demano que la Teresa, el Julià, el Monràs, la Berta, el Ramiro, la Marcela, el Jaume, la Isona, el Paco, la Nuri i la Raquel, vestida de Mossa d’Esquadra, facin la seva rotllana i es donin les mans en senyal de germanor, perquè això sí que seria autèntica ficció, encara que és probable que algun d’ells en sàpiga de ballar sardanes. N’hi hauria prou en veure i sentir una cobla i un grup de figurants ballant-ne amb motiu de la festa major del poble. Seria un detall cap a una part de l’audiència que s’ho ben mereix i que finalment veuria compensada la seva fidelitat a la sèrie, encara que s’hagués tingut d’esperar fins al darrer capítol. Jo, sincerament, dubto que això es produeixi però, per si de cas, se m’acut de proposar a tots vostès una pregunta: ¿Creuen que hi haurà sardanes de festa major al darrer capítol de Ventdelplà? Poden enviar el seu missatge: Ventdelplà sardanes SÍ o Ventdelplà sardanes NO al nostre correu esperitdefesta@radiosabadell.fm o al número de telèfon mòbil 667865091. Entre tots els missatges de l’opció que resulti guanyadora sortejarem un lot de llibres i CD’S amb la sardana com a protagonista.
Els animo a participar-hi.
Lluís Subirana. Director

1 comentari:

Anònim ha dit...

Amic Lluis: Crec que tindrás un bon disgust perque al ultim capitol de Vendelpla NO HI VEUREM SARDANES. Pot ser que hi surti alguna "caseta" de la Feria de Abril perque, que no recordes de la Emisora que ha rodat aquesta serie: dons Catalunya Radio i....que ha fet aquesta Emisora per la sardana?. Crec que sobren comentaris no?
Pep Albert